duminică, 8 ianuarie 2017

De ce este importanta spalarea chimica a instalatiei termice



Numarul centralelor termice instalate in locuinte a crescut simtitor in ultimii ani, aspect datorat faptului ca oamenii nu au mai dorit sa depinda de sistemul oferit de municipalitate asupra caruia nu puteau avea un control deplin, dar care implica si costuri mai ridicate. De asemenea, instalatiile sunt intalnite si in cazul locuintelor din zonele rurale, functionand fie pe gaz, fie pe lemn, fiind considerate mult mai sigure decat sobele obisnuite. 



Avantaje importante

Principalul avantaj este reprezentat de faptul ca se incalzeste si apa, astfel ca orice locuinta devine mult mai practica si nu este nevoie ca apa sa fie incalzita in prealabil in alte conditii. In schimb, proprietarii de centrale au parte si de o responsabilitate mai mare, motiv pentru care trebuie sa tina cont de cateva aspecte importante si sa foloseasca si ingrijeasca sistemele in mod corespunzator. Periodic se recomanda apelarea la spalarea chimica a instalatiei termice pentru ca pe aceasta cale sunt prevenite o multime de probleme si riscuri. 


Fara depuneri pe componentele instalatiei

Intrucat o centrala termica opereaza folosind apa, sarurile acesteia se pot depune pe componente, formandu-se astfel o crusta tare, dificil de indepartat fara substantele potrivite. Astfel, clientii se bucura de mai mult confort, insa si de faptul ca sistemele vor functiona in conditii optime, crescand durata de viata. Crustele formate afecteaza cel mai mult circuitele electrice, iar acestea pot creste in grosime in functie de temperatura apei, motiv pentru care daca nu sunt luate masuri, pot aparea probleme importante. Tevile se pot bloca, alaturi de robinete, cazuri ce implica costuri ridicate pentru a fi inlocuite, insa clientii se pot confrunta si cu depuneri de fier pe diferite trasee.
Cu alte cuvinte este mult mai simplu sa se apeleze la spalarea chimica a instalatiei termice, deoarece costurile sunt accesibile pentru toate buzunarele, iar beneficiile nenumarate.